Omgeving

Ontdek de lekkerste restaurants in de buurt

De Dordogne en lekker eten horen bij elkaar, er zijn ontzettend veel fijne restaurants te vinden zijn in de buurt van ons huis.

Bar & Catering – La Parenthèse – Camping les Ormes: ongedwongen sfeer.

Bierbastide: Engelse bierbrouwerij in Monpazier waar regelmatig live optredens zijn. Geen culinaire hoogstandjes, wel lekker, bijzonder bier, Engels fingerfood en vooral heel gezellig.

Restaurant bassiviere Barn Chic: vooral mooie locatie.

La Table de Léo: Restaurant semi-gastronomique: bijzonder lekker eten aan een gezellig pleintje in een prachtig klein dorpje.

Restaurant Privilège Du Périgord: Heerlijk eten in de gezellige binnentuin van het restaurant. Binnen is overigens ook heel gezellig.

Restaurant | Hotel Edward 1er , Monpazier: Heel lekker eten, mooi terras, maar ook prachtig van binnen. Wel behoorlijk aan de prijs.

Restaurant L’Imparfait: goed restaurant in Bergerac.

Restaurant L’Atelier: in het prachtige dorpje Issigeac.

Ontdek de mooiste plekjes in de omgeving

Dorpen en steden

Elke zondag is er een gezellige markt in het plaatsje Saint Cyprien. Bij de plaatselijke VVV’s en supermarkten kun je kijken wanneer de markten in de omgeving zijn. En let op de aankondigingen van de diverse repas in de omringende dorpjes. Je eet dan met heel veel mensen aan lange tafels in een dorp met de mensen uit de omgeving. Erg leuk om een keer mee te maken en vaak ook superlekker. 

Het dorpje Monpazier op ongeveer 12 km afstand van ons huis is een aanrader. Er zijn een aantal goede restaurants en veel gezellige terrasjes. Ook zijn er geregeld markten tijdens het hoogseizoen.

Beaumont ligt op 4 km van ons huis. Haal hier ’s ochtends een broodje bij de bakker en daarna een lekkere espresso bij de bar tabac aan het plein.

Ook Cadouin is een prachtig dorpje. Vergeet hier niet de kerk en de abdij te bekijken. Een heerlijk dorpje om op een terrasje te genieten. Bergerac is de winkelstad van de provincie en heeft een prachtig oud centrum. Je vindt hier gezellige pleinen met terrasjes, restaurants en een prima winkelaanbod. Iets verder, maar zeker de moeite waard, is de stad Perigueux. Op ongeveer een uur en drie kwartier rijden ligt de stad Bordeaux. Deze stad is onze favoriet. Er zijn prachtige winkels, je kijkt je ogen uit naar de mooie gebouwen en op iedere hoek van de straat vind je wel een leuk terras of restaurant.

Kastelen

Bezoek daarnaast ook een van de vele kastelen in de omgeving zoals Chateau de BironLanquais, Chateau Monbazillac, chateau van Josephine Baker, Chateaux Castelnaud en Chateau de Bonaguil.

Actief & eropuit

In de Dordogne en Lot et Garonne kun je op heel veel plekken kano’s huren. Bijvoorbeeld in le Bugue. De kanoverhuur zit op het terrein waar ook l’aquarium is en le bournat, een soort openluchtmuseum met huisjes uit de vorige eeuw. Ook leuk is Accrozarbres. Dit is een park met kabelbanen tussen de bomen. Voor het huren van fietsen kun je terecht bij Stations Bee’s in Monpazier.

Meer tips

En lees de beste insidertips op Frankrijk.nl! Hier vind je de leukste marktjes, plekken die je absoluut gezien moet hebben en steeds weer nieuwe tips voor een supervakantie in de Dordogne! Ook op Explore France vind je ontzettend veel informatie over de omgeving en de geschiedenis en waar de leukste activiteiten zijn. 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven